Ze soutěžě MagirusAward si za zásah v Náplavní ulici odnesli stříbrného hasičského Oscara. Prestižní ocenění si převzali hasiči, kteří přímo zasahovali při požáru v Náplavní ulici, a to velitel družstva, dva hasiči a jeden strojník. Ty vyslali, aby reprezentovali své kolegy, se kterými zachránili 35 osob z hořícího hotelu. V Evropě pak šlo o vůbec nejlepší zásah roku.

„Pražští hasiči se umístili mezi třemi nejlepšími zásahy na světě v roce 2018. V Evropě pak šlo o vůbec nejlepší zásah roku 2018,“ napsali na twitteru. Do nejužšího finalé se spolu s pražskými hasiči dostali i hasiči z Mexika a Brazílie. Zlatého hasičského Oscara si odnesli Brazilci.

Pražští hasiči získali stříbrného hasičského Oscara za zásah při požáru hotelu v Náplavní ulici.
Autor: Twitter Hasiči Praha

Pět lidí zemřelo

Požár vypukl v hotelu Eurostars David letos 20. ledna. Před příjezdem záchranářů zemřeli jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka. Dvě ženy, dvacetiletá Němka a stejně stará Jihokorejka, později podlehly zraněním v nemocnici. V březnu pak na facebook pražských hasičů napsala rodina jednoho z cizinců, který v hotelu v době požáru byl, že muž po dvou měsících na následky požáru zemřel. 

Fotogalerie
24 fotografií