Mezi lidmi, kteří dnes od 11:00 přišli vánoční pokrmy ochutnat, byli jak Češi a turisté, kteří přišli do centra metropole za předvánoční atmosférou, tak i potřební a lidé bez domova. Mnozí návštěvníci přišli primátora pozdravit a popřát mu hezké svátky.

Kuchaři na dnešek připravili 2000 porcí polévky podle speciálního receptu s koňakem a karamelem a 1000 porcí houbového kuby, který se rozdával na přání primátora Hřiba. Lidé si recepturu obou jídel velmi pochvalovali. „Jako od babičky,“ rozplývala se například jedna z návštěvnic nad polévkou.

V předchozích letech bylo tradicí, že primátoři polévku rozdávali na Štědrý den, Hřib se ale rozhodl pro dnešek. Podle něj by se politici na Štědrý den neměli pohybovat ve veřejném prostoru. Připomněl také, že mnoho lidí drží na Vánoce půst.

Polévku dnes nabízela i Arcidiecézní charita před kostelem svaté Ludmily na náměstí Míru, v minulých dnech ji podávali představitelé městských částí například na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3 nebo na náměstí OSN v Praze 9. V pondělí ji na Staroměstském náměstí nabídne Čižinský.

Fotogalerie
4 fotografie