Na projektu chce radnice spolupracovat s Nadějí, která se stará o lidi bez domova. Úředníci Prahy 2 v současné době rovněž obcházejí podnikatele a na problém je upozorňují.

„Jedná se zatím o záměr, jsme na úplném začátku. Již jsme ale jednali s Nadějí o tom, že by se do projektu zapojili jejich klienti, a ta na to nahlíží pozitivně,“ řekla Jana Černochová (ODS), starostka Prahy 2.

Hlídkování za odměnu

Lidi, kteří by se zapojili, by vytipovali zaměstnanci Naděje. „Je to o tom, aby vybrali ty, kteří mají alespoň nějaké pracovní návyky,“ řekla Černochová. U kontejnerů by hlídkovali po určitou dobu. V případě, že by například někdo vhodil do kontejneru nerozloženou krabici, tak by jej na to buď upozornili, nebo ji rozložili a vhodili dovnitř, aby odpad nevypadával z kontejneru na ulici. Za to by dostávali finanční odměnu.

Radnice obchází místní podnikatele a vysvětluje jim, že do běžných kontejnerů nemohou vyhazovat odpad z provozovny. Problém se týká například okolí večerních prodejen, kde jsou kvůli tomu kontejnery přeplněny a odpad obyvatel Prahy 2 se do nich již nevejde. Pokud se situace nezmění, přistoupí radnice k zákonným sankcím.

Fotogalerie
5 fotografií