V lednu byla odvolána ředitelka Bulovky Andrea Vrbovská, která nemocnici vedla od roku 2013. Podle tehdejšího vyjádření mluvčí resortu Gabriely Štěpanyové ztratila ministrovu důvěru. „S ohledem na povahu zjištěných skutečností nelze do doby ukončení šetření poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla tehdy. Vedením nemocnice byl pověřen její provozně-technický náměstek František Novák, kterého ministr v dubnu jmenoval jako vítěze výběrového řízení. 

   V červnu pak policie zasahovala v nemocnicích Na Bulovce a Na Františku, kterou vlastní městská část Praha 1 a kterou vedl Robert Zelenák. Vrbovská, Novák, další náměstkyně ředitele Bulovky Marie Nushiová a Zelenák byli obvinění kvůli manipulaci s veřejnými zakázkami spolu se severočeským podnikatelem Tomášem Horáčkem. Jeho firmy, zejména První chráněná dílna, získávaly nemocniční zakázky cíleně jako jediný uchazeč. Nováka a Nushiovou ministr odvolal v červenci, Zelenák rezignoval.

K poslednímu listopadu ministr odvolal ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze Danu Juráskovou, která byla ministryní zdravotnictví ve vládě Jana Fischera. „Okolnosti kolem Všeobecné fakultní nemocnice se velice podobají okolnostem kolem nemocnice Na Bulovce, které jsou stále postupně rozkrývány orgány činnými v trestním řízení,“ uvedl v tiskové zprávě ministr. Jurásková serveru Seznam Zprávy řekla, že s výsledky ministerské kontroly nesouhlasí.

Po dohodě s ministrem skončil v červenci také ředitel Nemocnice Na Homolce Ivan Oliva. „Nemocnici jsem v říjnu 2014 převzal hluboce podinvestovanou a se čtvrtmiliardovým dluhem. Jsem přesvědčen, že jsem odvedl dobrou práci a jako krizový manažer jsem svůj úkol splnil,“ sdělil po svém odchodu. Ministr už v lednu snížil managementu nemocnice odměny na polovinu, protože neukončila nákupy materiálu přes dceřinou firmu, což podle něho odporuje zákonu o veřejných zakázkách.