Po prohlášení nádraží Bubeneč za kulturní památku v roce 2013 je toto místo bez využití a spíše chátrá. Již delší dobu bylo v plánu odkoupení budovy a její následná rekonstrukce. Praha 6 ji nyní za 14 milionů korun bez DPH kupuje a nechává obyvatele rozhodnout o jejím osudu.

Rozhodně by si tu přála restaurační zařízení, o zaměření a konkrétním návrhu ale budou lidé hlasovat v anketě, která byla nyní spuštěna. Doladit se ale musí ještě bezpečnost právě kvůli jezdícím vagonům po přilehlých kolejích. 

Rekonstrukce proběhne i u nádraží v Bubnech:

Změna je nutná

Už dříve zazněl návrh, že by se sem mohl přesunout kroužek železničních modelářů domu dětí a  mládeže, který nyní sídlí v suterénu Stanice techniků v pražské Podbabě. Často se mezi aktivitami objevovalo i zázemí pro dětské oddíly, skauty, místo na vytvoření lesní školky a jiné aktivity pro děti. Hlasovat budou mít možnost lidé až do 10. prosince, následně dojde k vyhodnocení výsledků a během příštího roku proběhnou první návrhy, jak by nádraží mohlo vypadat v dalších letech.

Téměř všichni se ale shodnou na jednom. Určitě je důležité s tímto místem něco udělat, a to hodně rychle. Budova se totiž nachází v katastrofálním stavu, je poničená, posprejovaná a budí spíše strach. Na to už upozorňovali i místní lidé. „Mě samotného dost mrzí, že nádraží zůstalo nevyužité. Dříve tu byla také skvělá hospoda, kam jsme chodili, a nyní nádraží jen chátrá a nechybí moc, aby budova dopadla stejně jako Šlechtovka,“ řekl dříve pro Blesk.cz jeden z místních, Jan Brak.

Až bude rozhodnuto o využití stavby, teprve pak dojde k rekonstrukci. Do té doby není možné ani určit její cenu. Nádraží z  roku 1850 sloužilo svému účelu do roku 2014, nyní je prázdné. 
Fotogalerie
4 fotografie