Zatím je všechno stále ve fázi teoretických příprav a získávání razítek úředníků. Napojení Prahy 12 na okruh ale získává konkrétní nástřely termínů i způsob realizace. Do konce října by Praha měla vydat nové územní rozhodnutí o realizaci tohoto projektu.

Nová Komořanská bude vznikat podle jedné ze čtyř variant, která bude podle městské části během výstavby znamenat menší zátěž pro obyvatele Komořan. Samotná realizace začne v ulicích, které přímo navazují na současnou Komořanskou ulici. Začátek prací se tedy předpokládá v ulicích K Vystrkovu, Pekárkova, Na Schůdkách a v samotném překřížení s dalším významným dopravním tahem v ulici Generála Šišky, nad kterým projíždějí tramvaje.

Zákres varianty, kterou hodlá radnice Prahy 12 realizovat.
Autor: MČ Praha 12

Silnice se na tomto uváděném úseku bude rozšiřovat tak, aby byla schopná adekvátně vyhovět dopravní zátěži, která se tu každý všední den objevuje. Nová Komořanská se plánuje dál v blízkosti Vltavy a částečně bude kopírovat zdejší železniční trať. Součástí projektu jsou i nová protihluková opatření.

V současnosti podle radnice Prahy 12 probíhá nezbytné vykupování pozemků, které budou se stavbou souviset. Plán městské části je přitom takový, že do roka by mohlo dojít k vydání stavebního povolení a vlastní stavební práce se zahájí roku 2019.

Podívejte se na lokalitu, kterou řeší zákres radnice:

Fotogalerie
20 fotografií