Konec problémů s parkováním v blízkosti náměstí Osvoboditelů by měl vyřešit parkovací dům. Během jara tohoto roku proběhne na radnici příprava stavby z druhé strany vlakového nádraží, která by mohla vzniknout na místě dnešního parkoviště P+R.

Městská část Praha 16 v této době připravuje žádost o dotaci na čtyřpodlažní objekt pro celkem 240 vozidel. Díky němu by se centru Radotína mohlo zásadně ulevit od celodenního parkování v ulicích.

Na tuto investiční akci jsou v aktuální výzvě dotačního programu „Praha – Pól růstu“, o jehož využití bude rozhodovat Magistrát Prahy, vyčleněny dostatečné finanční prostředky.

Nepřehledné stání

Současný systém stání totiž řidiče spíše mate. Ve Vrážské ulici například zaparkujete jen na dvě hodiny. Totožný režim byl v únoru zaveden i v dalším krátkém úseku směrem k ulici U Jankovky, to platí ale jen pro pět míst. Zbylý parkovací pás je nadále bez regulace. Podobně zmateně vypadalo i parkování ve Věštínské ulici a také Matějovského. 

Praha 16 se potýká se stejným problémem jako většina okrajových částí hlavního města, kde lidé parkují na hranici modrých zón nebo v místech, kde ještě nejsou vůbec zavedeny.

Radotínská radnice na to konto koncem září loňského roku upravila parkování, ale lidé se pouze od vlakového nádraží přesunuli jinam a zbudované P+R parkoviště ve velké míře nevyužívali, i když stálo pouhých 20 korun na den.

Podívejte se, jak by parkovací dům měl vypadat:

Fotogalerie
13 fotografií

V tomto díle pořadu Selfie z Prahy se podívejte, jaké problémy nastaly při zavádění modrých zón v Praze 5 a 6:

Video
Video se připravuje ...

Česko se vysmívá Praze: Neumíte ani namalovat čáry! A dům, kde se vám starají o medvídky Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček