„I když se nám podařilo opravit a v pátek uvést do zkušebního provozu tramvajovou trať v úseku Náměstí bratří Synků a Plynárna Michle, došlo k vodní havárii, a tak se tramvaje na tuto trať v sobotu nevrátí,“ uvedl Jiří Štábl, tiskový mluvčí dopravního podniku.

Vodovodní řad opravují Pražské vodovody a kanalizace. Kdy přesně práce skončí, není jasné, podle Štábla by to ale mělo být nejpozději do středy 30. listopadu.

Tramvaj číslo 11 tak zatím nadále bude končit v zastávce Náměstí bratří Synků. Linka číslo 14 pojede ze zastávky Divadlo Na Fidlovačce po trase Otakarova – Nádraží Vršovice – Bohemians, kde skončí.

Dopravní podnik zavedl také náhradní autobusovou dopravu X-11, která v denním provozu pojede z Náměstí bratří Synků přes Kloboučnickou, dále ulicí Nad Vinným potokem a Pod Jezerkou přes Kloboučnickou zpět na Náměstí bratří Synků. Provoz noční linky X-56 zůstává beze změn.

Trať v Nuselské a U Plynárny patřila k nejhorším tratím v Praze, proto před začátkem oprav musely jezdit tramvaje na této trase velmi pomalu, aby se předešlo nehodám.