Magistrát podle archivu spáchal správní delikt. Archiv tak rozhodl na základě stížnosti zastupitelského klubu pirátů. Magistrát se proti rozhodnutí odvolal.

Archiv v rozhodnutí uvedl, že magistrát porušil zákon o archivnictví. „Pokuta má zohledňovat závažnost správního deliktu, skutečnost, že se jednalo o dokumenty obsahující osobní údaje společensky významných osob, jejichž zveřejnění je citlivé, a zároveň o dokumenty, jejichž uchování a řádnou správu požaduje silný společenský zájem,“ uvedl archiv.

Bém byl primátorem Prahy v letech 2002 až 2010, Hulinský jeho náměstkem mezi lety 2002 až 2006. Pod vedením Béma Praha schválila řadu kontroverzních investic, mimo jiné stavbu tunelu Blanka nebo kartu Opencard.

Bém se již několik let v politice neangažuje. Hulinský působil jako politický náměstek na ministerstvu školství do konce letošního června. Od začátku července pracuje jako politický náměstek na ministerstvu vnitra. Pražští piráti jeho jmenování tehdy ostře kritizovali. Poukazovali na jeho minulost z doby, kdy působil ve vedení Prahy. Připomněli, že tehdy byl řazen k pražským kmotrům a například za tři roky získal milionové odměny za křesla v dozorčích radách pražských firem.