Na Můstku opět vyrostlo hřiště, na kterém se utkají basketbalisté z nejrůznějších států Evropy. Mezi dvanácti týmy jich je hned pět českých. Soutěž není ohodnocena pouze titulem. Sportovce láká zejména finanční ohodnocení.

Vítěz si domů odveze dva tisíce eur, v přepočtu 54 tisíc korun. Tým, který si obhájí stříbro, získá polovinu, tedy 27 tisíc korun. A na ty s bronzovou medailí zbude šek v hodnotě 500 eur.


Někteří návštěvníci Streetball Cup navštěvují tradičně každý rok. „S manželkou milujeme basket. Pamatuji si, kdy jsme tady byli poprvé. Neustále si to užíváme. Je to skvělý nápad zvolit místo turnaje právě v srdci Prahy, na Václaváku,“ rozpovídal se návštěvník Ota (39). 
Streetball 2016
Autor: Eva Fornálová
Zatímco se v sobotu odehrálo 16 kol bez dovednostních soutěží, nedělní boje odstartují čtvrtfinálovými bitvami osmi nejlepších.

Do semifinále postoupí vítězové duelů. Ve dvou semifinálových špílech se následně utkají čtyři top družstva, z nichž vítězové postoupí do finále a poražení budou bojovat o bronz,“ uvádí organizátoři Prague International Streetball Cupu.

V nedělním programu se tak fanoušci kromě turnajů mohou těšit i na dovednostní soutěže ve smečování a top trojkařů.

Fotogalerie
63 fotografií