Strahovský stadion dlouhá léta neplní svou původní funkci a jeho osud stále zůstává nejasný. I tak se ale v srpnu otevře dětem i dospělým, kteří se budou moci podívat dovnitř. Organizátorem je nezisková organizace Open House Praha.

„Prohlídka jednoho z největších stadionů světa odkryje nejen poutavý příběh jeho vzniku, ale nabídne dětem možnost se interaktivní formou dozvědět více o architektuře tohoto kolosu, který hostil v minulosti všesokolské slety, spartakiády, koncerty či vojenské přehlídky,“ zvou pořadatelé na akci.

„Děti se budou moci podívat do prezidentského salonku, prozkoumat tribuny a zamyslet se nad současnou funkcí rozsáhlých prostor,“ popisují pořadatelé program prohlídky.

Prohlídka je určená pro děti od 6 do 12 let, které ji zvládnou bez doprovodu rodičů. Zároveň je z bezpečnostních důvodů důležité, aby děti poslouchaly průvodce, a to kvůli stavu objektu. Procházka potrvá přibližně hodinu a děti by měly mít nejlépe turistickou obuv.

První prohlídka proběhne ve středu 9. srpna od 15:00. Vstupenky a info ZDE.

Druhá prohlídka proběhne v sobotu 26. srpna od 14:30. Vstupenky a info ZDE.

Prohlídky pro dospělé

Open House Praha si připravil i prohlídky stadionu pro dospělé v českém, anglickém i německém jazyce. „Díky Open House Praha bude možné se podívat do útrob jednoho z největších sportovních stadionů světa. Komentovaná prohlídka Velkého strahovského stadionu zavede účastníky do prezidentského salonku, na západní tribunu nebo na ochozy.”

Odvážlivci mohou vystoupat 130 schodů do tzv. „skleníku”, místa, kde stávala dříve vstupní brána, a kde se otevírají úžasné výhledy na celý stadion,” lákají pořadatelé na prohlídku stadionu.

Předpokládaná dékla prohlídky pro dospělé je 1,5 hodiny.

První prohlídka pro dospělé v českém jazyce proběhne v úterý 15. srpna od 16:00. Vstupenky a info ZDE.

Druhá prohlídka pro dospělé v českém jazyce proběhne v neděli 27. srpna od 14:00. Vstupenky a info ZDE.

Třetí prohlídka pro dospělé v českém jazyce proběhne v neděli 27. srpna od 16:00. Vstupenky a info ZDE.

Prohlídka v anglickém jazyce proběhne v neděli 20. srpna od 14:00. Vstupenky a info ZDE.

Prohlídka v německém jazyce proběhne v úterý 29. srpna od 16:00. Vstupenky a info ZDE.

Fotogalerie
10 fotografií