Zabavit celou rodinu o prázdninách není vždy úplně jednoduché, Pražanům by tak mohly přijít vhod letní venkovní hry, které si připravily vybrané městské části. Je to ideální způsob, jak prozkoumat svoji městskou část více do hloubky nebo naopak se vydat na menší výlet a prozkoumat nové kouty hlavního města.

Harry Potter v Řepích

Malým i velkým milovníkům Harryho Potera určitě udělá radost venkovní hra v Řepích, která potrvá po celé letní prázdniny. Připravila ji místní knihovna společně s Kulturním centrem Průhon. „Znáš knihy o slavném kouzelníkovi? Vyzkoušej své znalosti a vydej se na rodinnou hru. Rozlušti šifry, odpověz na otázky a vyhraj!“ zvou organizátoři.

Hra má celkem 13 stanovišť, které hráče provedou křížem krážem městkou částí, mapku s jednotlivými stanovišti je možné si stáhnout. Jednotlivé úkoly je pak třeba zapisovat do archu, který je také k dispozici na webu nebo si ho zájemci mohou vyzvednout v řepské knihovně. Arch s odpověďmi je pak třeba odevzdat v knihovně. Na začátku září pak organizátoři vylosují výherce, který obdrží zajímavé odměny.

Satalický poklad

Zábavu pro celou rodinu připravili i v Satalicích. I když tam bude hra jen krátkodobá, probíhat bude od pondělí 24. do středy 26. července. 

„Na prázdniny jsme pro všechny děti připravili další pátrací hru. Najděte všechny indicie, vyluštěte hádanky a dostaňte se až k ukrytému pokladu. Pravidla a první stanoviště najdete před kulturním centrem v ulici K Rybníčku. Připraveny budou dvě obtížnosti hry – jedna pro menší děti s rodiči, druhá pro starší děti,“ zve městská část.

Pro děti jsou také připravené odměny, stačí si je v kulturním centru vyzvednout a to vždy od 13:00 do 17:00 ve dnech, kdy hra bude probíhat.

Dvanáct tras na Dvojce

Venkovní hry mají na Dvojce už docela dlohou tradici, městská část průběžně přidává různé tématické trasy s úkoly. Před létem spustila hned pět nových. Celkový počet se tedy vyšplhal na dvanáct. Mezi nové trasy patří Podskalí, Folimanka, Riegrovy sady, Havlíčkovy sady a pak také ta se zaměřením na oblíbeného spisovatele Jaroslava Foglara. Každá z her provede hráče trochu jinou částí Prahy 2, takže si určitě vybere každý. Rozdílné jsou i jejich délky.

Právě zmiňované Podskalí může děti,ale i dospělé nadchnout. V místech, kde bývala dříve vesnice, jsou dnes rušné městské ulice. Trasa soutěžící provede po stopách historie i života v této zajímavé části Prahy 2. Začátek je u Podskalské celnice, kde má Muzeum města Prahy stálou expozici věnovanou této oblasti.  Pokračovat budete ulicemi až na Palackého náměstí a po nábřeží se vrátíte zpět na Výtoň. Hra také připomene některá zaniklá místa, zdejší život před asanací, nejstarší profesní spolek Vltavan, zakladatele Pražské paroplavby, ale i držitele Nobelovy ceny nebo slavného malíře a spisovatele knížek pro děti.

Všechny potřebné informace jsou dostupné na webových stránkách, kde jsou vypsané i všechny ostatní trasy.

Video
Video se připravuje ...

Top destinace pro rok 2023. Kam se letos vydat na dovolenou? Videohub

Fotogalerie
5 fotografií