Akce Street Food festival se na Výstavišti koná teprve podruhé. Poprvé se konala v červnu 2021, kdy pořadatelé sbírali první zkušenosti. Nabídka je přitom uzpůsobena poptávce návštěvníků. „Nyní plánujeme Street Food na Výstavišti pořádat pravidelně třikrát až čtyřikrát do roka,” říká Blesku programová manažerka Tereza Baranijaková. 

Ochutnávka z místa

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý výběr jídla i pití. Například o burgery se postará jeden z úplně prvních Food Trucků u nás - Crush Burger se svým Citroenem HY.

Další Food Truck tvoří bývalý legendární hasičský Mercedes, který nyní připravuje mexickou kuchyni. Exotika je zastoupena jamajskými jídly a muzikou. Nejen pro milovníky zdravé stravy se na místě připravují také bezlepková luštěninová jídla, pokrmy bez laktózy, vegan, bez přidaného cukru. Zkrátka: každý si přijde na své. 

Všechny prodejce vybírá pro Výstaviště tým lidí, kteří zohledňují hlavně kvalitu toho, co mohou návštěvníci obdržet. „Zakládáme si na estetice celé akce, a hlavně na kvalitním jídle a pití,” informuje Baranijaková. S akcí je spojen i doprovodný program.

Hudba až do noci

V pátek se představili dva dýdžejové, kteří vyhrávali dlouho do noci. V sobotu potrvá hudební program dalších dvou interpretů také do nočních hodin.

Nepůjde však o divokou taneční zábavu. „Nenazývala bych to diskotékou, ale pokud si návštěvníci budou chtít v rámci DJ setů zatančit, určitě jim bránit nebudeme,” doplňuje Baranijaková. Nedělní program končí v 18:00.

Za vstup se neplatí. Návštěvníci, kteří přijedou autem, se do areálu dostanou ulicí Za Elektrárnou. Parkoviště pro veřejnost se nachází u Plaveckého bazénu, kde je i platební automat. Do půl hodiny se za stání neplatí, za hodinu vyjde parkování na 60 korun a celý den stojí 300 korun. 

Kde: Areál výstaviště Praha - tzv. Bruselská cesta (prostranství u Maroldova panoramatu).
Kdy: Do 3. října 2021, v sobotu od 11 do 22, v neděli od 10 do 18 hodin.
Vstupné: Zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Soubojem živlů chce show Magická fontána oslovit svět Ivan D. Hladík, Jan Jedlička

Fotogalerie
7 fotografií