„Letošní návrat na ostrovy bude sice jen předzvěstí návratu v celém rozsahu v roce 2022, ale doufáme, že si ho s diváky užijeme tak jako některé z nejpovedenějších ročníků v dobách, kdy jsme ještě na ostrovech v centru každoročně působili. Bude to příležitost trochu zavzpomínat na staré časy nebo naopak poprvé zažít hudbu v místech, která byla dlouhou dobu součástí hlavní myšlenky United Islands of Prague,“ uvedl David Gaydečka, pořadatel festivalu.

Zpátky ke kořenům se festival vrátí také hudebně. Dramaturgie návštěvníkům představí vycházející objevy domácí i mezinárodní scény různých žánrů. Letos se o dramaturgii postará Barbora Šubrtová, která se do programu festivalu United Islands of Prague vrací po pěti letech. „Hrozně se těším, až budeme moct společně s diváky objevovat ty nejnovější trendy a kapely nejen z České republiky a Slovenska, ale z celé Evropy. Výraznější zastoupení bude mít nově urban a electronic music, ale silný základ budou tvořit indie, folk a alternativa, jak jsou návštěvníci z minulých ročníků zvyklí. Pokud to mezinárodní situace dovolí, stane se United Islands prvním letošním mezinárodním hudebním open air festivalem mladých kapel, interpretů a interpretek,“ sdělila Šubrtová.

Program

Pořadatelé pro návštěvníky připraví také nehudební program, který bude tematicky propojovat udržitelnost a diverzita. Program je rozdělen na tematické okruhy Odvaha, Svoboda, Zdraví a Udržitelnost. Chybět nebudou panelové diskuze, workshopy, přednášky s ambasadory i program pro děti. Více informací se nachází na www.unitedislands.cz.

Loni se United Islands of Prague kvůli pandemii koronaviru ve své tradiční podobě neuskutečnil. Stal se součástí slavnosti nazvané Praha září, která se na konci září uskutečnila na pražském Výstavišti.

Podívejte se na video z Festivalu svobody k 30. výročí sametové revoluce:

Video
Video se připravuje ...

Festival svobody: Koncert k 30. výročí sametové revoluce Blesk - Nikola Forejtová

Fotogalerie
4 fotografie