V předešlých letech platilo, že dostávali obyvatelé Troji pozvánky na vinobraní do svých poštovních schránek. To letos nebude možné, jak informuje trojská radnice na svých webových schránkách. Kvůli koronaviru bude totiž omezená účast a radnice tak počítá s předem určeným počtem návštěvníků.

„Celé vinobraní je pojato v sousedském duchu a proběhne pouze na severním nádvoří Trojského zámku tak, jak to zažili pamětníci,“ stojí na stránkách radnice. Zájemcům zde budou k dispozici vybraná vína a burčáky z vinařství Salabka, Jabloňka, Zilvar Wines či Trojský sklep. A chybět nebudou samozřejmě i nějaké ty chuťovky na rozkousání.

Ačkoliv je řeč o komornějším pojetí vinobraní, radnice přesto láká na pestrý program: „Vystoupí Lidová muzika Osmikráska, kapela Staropražští pardálové, písničkář Mirek Paleček a jako každý rok soubor Slovácký krúžek. Nebude chybět ani program pro děti v zahradě organizovaný MŠ Rozárka a oblíbené malování na obličej. V oranžérii proběhne výtvarný workshop s lektorkami Galerie hlavního města Prahy.“ Slavnost začne v 11 hodin a bude pokračovat až do 20 hodin.
Fotogalerie
6 fotografií