„Upozorňujeme návštěvníky, že v místě konání koncertu není k dispozici parkování. Městská hromadná doprava bude výrazně posílena,“ varoval Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. 70 tisíc lidí, kteří mají na koncert dorazit, jsou jednou z nejvyšších návštěvností letňanských koncertů - rekord až do července držela show kapely AC/DC, na niž před třemi lety dorazilo 60 tisíc lidí, suverénně ji ale překonal nenápadný britský písničkář Ed Sheeran, ten totiž během dvou koncertních dní potěšil hned 150 tisíc fanoušků.

Doprava

Vzhledem k velkému počtu očekávaných návštěvníků budou v okolí letiště platit dopravní opatření. Od 6:00 do 24:00 hodin budou v den koncertu pro dopravu uzavřeny okolní komunikace. Vjezd bude povolen pouze vozidlům městské hromadné dopravy, integrované záchranné služby, držitelům vjezdových rezidenčních karet v Praze 18 a 19 a zákazníkům provozoven Kbely. Na dodržování dopravních opatření bude dohlížet městská policie.

„Doporučujeme využít k dopravě linku metra C do stanice Letňany. Její provoz bude posílen a prodloužen do pondělních 01:00 hodin,“ sdělil mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Vít Hofman. V okolí stanice metra Letňany budou přemístěny zastávky autobusových linek a přerušen provoz trolejbusové linky číslo 58.

Vstupenku nevyhazujte!

Pro své hudební fanoušky si Metallica nachystala pěkný dárek. Fanoušci si při koupi lístku mohli vybrat, jestli ke vstupence budou chtít poslední desku „Hardwired ... to Self-Destruct“ v digitální nebo fyzické podobě. Držitelé vstupenek si po vystoupení metalové legendy budou moci stáhnout profesionálně upravený záznam pražského koncertu. Stačí jen zadat čárový kód na zadní straně vstupenky. 

Zálohované kelímky

Organizátoři akce potvrdili, že v Letňanech budou jako při jiných podobných akcích zálohované kelímky. Návštěvník za jeden zaplatí sedmdesát korun, jež mu po odevzdání kelímku budou navráceny. Podle organizátorů se nebude platit bezhotovostními náramky a na stáncích budou přijímat pouze hotovost. Na zahnání hladu budou k dispozici i různé pochoutky ve stáncích. Organizátoři také upozorňují, že v areálu nebude žádná úschovna zavazadel.

S koncertem je pak spojená řada bezpečnostních opatření, která se týkají nejen předmětů, jež se nesmí vnášet do areálu, ale také nedovoleného chování během koncertu. Fanoušci nesmí „surfovat“, tzn. být neseni dalšími lidmi nad hlavami ostatních návštěvníků. Zakázáno je přelézat ploty nebo na nich sedět apod., dále se nesmí cokoliv házet na pódium nebo vnášet do areálu bannery či transparenty s politickými nebo hanlivými nápisy. 

Podpoří obědy pro děti

Při své poslední návštěvě České republiky podpořila Metallica projekt Obědy pro děti, na který z každé prodané vstupenky na koncert v O2 areně putovalo 25 korun. Darovala tak až 19 000 školních obědů za 475 000 korun. Letos se kapela rozhodla, že české děti podpoří znovu. Zástupci projektu Obědy pro děti převezmou od členů kapely šek v předvečer koncertu.

Slavná metalová skupina v Česku hraje opakovaně, naposledy loni v dubnu vystoupila v pražské O2 areně a zaujala přítomné, když zahrála a v češtině zazpívala song Ivana Mládka Jožin z Bažin. Nyní Metallica vyrazila do Velké Británie a Evropy s WorldWired Tour. Hosty na všech koncertních zastávkách budou skupiny Ghost a Bokassa. Turné odstartovalo 1. května 2019 v Lisabonu.

Video
Video se připravuje ...

Metallica zařadila do repertoáru Jožina z bažin! Mládkův hit zahrála v Praze! Jorge Cubas

Metalliku založil v roce 1981 v Los Angeles Lars Ulrich spolu s Jamesem Hetfieldem. Trash metalová kapela získala velký ohlas na desky Ride the Lightning z roku 1984 a Master of Puppets z roku 1986. Druhá z nich se stala prvním metalovým albem, které zařadila americká Kongresová knihovna do Národního registru nahrávek. Mezi hudební superhvězdy pak kapelu katapultovala deska Metallica (černé album) z roku 1991.

Ještě než v neděli vyrazíte pařit na Metallicu do Letňan, můžete si těšení zkrátit na Dvořákově nábřeží v centru Prahy: od právnické fakulty na Letnou totiž přejde ve středu po provaze nataženém nad Vltavou světoznámá provazochodkyně! Show budeme sledovat od 18:00 živě také na webu Blesk.cz nebo na našem facebooku.

Fotogalerie
7 fotografií