Čtvrtý ročník festivalu Vepřobraní přilákal na Smíchovskou náplavku několik stovek Pražanů, kteří se snažili na nábřeží ochutnat co nejvíce jídel s obsahem vepřového. „Už jsem měl příležitost ochutnat guláš, který byl naprosto famózní, klobásky, a teď jsem to proložil sladkým,“ pochvaloval si akci návštěvník Václav se štrúdlem v ruce.

I přes nízké teploty, které během pár dní spadly k nule, byla na smíchovském břehu Vltavy hlava na hlavě. „Mysleli jsme, že když je zima, tak si jen zaskočíme a půjdeme,“ přepočítala se návštěvnice Dominika, která stejně jako řada dalších stála frontu na české zabíjačkové speciality. U některých stánků byla řada tak dlouhá, že kromě pošlapování neváhali lidé ani poskakovat.

Člověk se při tanci ve frontě nemusel stydět. Uličkou mezi stánky s jídlem totiž procházeli hudebníci, kteří zdejší pomlaskávání návštěvníků prokládali dechovkou. „Ještěže tady mají svařák a medovinu,“ smál se návštěvník Štěpán, který boj s chladem vyřešil po svém.

Nejen české

A kdo měl na vepřové největší chuť? Masový festival přilákal zejména muže, kteří co do počtu značně převyšovali ženy. Výhodou akce navíc bylo spojení tradičních pochutin z české zabíjačky - od masa až po sladké ve formě koblížků - a zahraničních nejen vepřových specialit. „Tahle kombinace nám sedí. Nejsem na zabíjačku, ale přitom rád něco ochutnám,“ těšil se jeden z návštěvníků Tomáš, který ocenil, že si může dát s přáteli kančí burger, zatímco si pochutnávali na tradičních českých jídlech.

Podívejte se, jak to na události vypadalo:

Fotogalerie
30 fotografií