Rychlé šípy za měsíc oslaví osmdesátku. Jejich příběhy díky Skautskému institutu znovu ožijí skrze několik akcí.  Každou neděli od 18. listopadu do 16. prosince 2018, od dvou do tří odpoledne, bude ze stínadelské trilogie číst některá ze známých osobností české kultury. Prvním interpretem Záhady hlavolamu bude Václav Marhoul, člen Divadla Sklep, režisér, herec, producent. „Do života mě v dětství asi nejvíc formovaly dvě věci: skautský oddíl a Jaroslav Foglar,“ uvedl Marhoul.

Následovat bude např. cestovatel a spisovatel Ladislav Zibura, herci z Divadla v Dlouhé Jan Meduna a Pavel Neškudla a další. Vstup na čtení bude jak pro děti, tak pro jejich rodiče zcela zdarma.

Kromě poslouchání příběhů bude po vzoru legendární pětky následovat bojovka pod taktovkou Sdružení přátel Jaroslava Foglara, která má již letitou tradici. Po celý měsíc bude také možné zhlédnout tucet kvalitních velkoformátových reprodukcí legendárních komiksů Jaroslava Foglara a Jana Fischera. Černí jezdci řádí, Dlouhé Bidlo hledá kočičí pracku a další nezapomenutelné příběhy budou zdobit stěny kavárny Skautského institutu už od 17. listopadu. Vstup bude také zdarma, až do 17. prosince, každý všední den od 9 do 22 hodin, v sobotu od 10-22 hodin a neděli od 10 do 18. Více se o celé akci dozvíte na www.rychlesipy80.cz.

Kdy: Od 17. listopadu
Kde: Skautský institut, Praha 1
Vstupné: žádné

Fotogalerie
6 fotografií