Designové kousky na sobě nepředstaví modelky, jak bývá zvykem. Cílem akce je ukázat veřejnosti oblečení, které je určené nejen pro ženy s konfekční velikostí S. Organizátoři chtějí inspirovat nejen ženy, které drží redukční dietu. „Na přehlídkovém mole se představí i výrobci kabelek a šperků. Modely pak předvede 10 žen jako my,“ prozradila tisková mluvčí Dyzajn Marketu Terezie Tunková.

Naším cílem je představit modely na ženách různého věku i postavy, aby si zákaznice mohly snadněji představit oblečení samy na sobě,“ vysvětlila stylistka přehlídek Mariana Kučerová. Z jakékoliv ženy lze podle ní udělat modelku, zvlášť když se ve vybraném oblečení cítí dobře, a to je hlavním cílem každého návrháře. 

Módní přehlídkou ale designové trhy rozhodně neskončí. Náměstí stejně tak jako každý čtvrtrok zaplní stánky s nejrůznějšími designovými kousky. „Většina tvůrců pochází z Čech a Moravy, ale přijedou i tací, kteří cestu za svými obdivovateli váží ze Slovenska, Maďarska, Ukrajiny či Polska,“ svěřila Tunková. V rámci doprovodného programu se navíc můžete těšit na hudební doprovod od DJ Little Frank i na divadelní představení pro děti. Harmonogram celého programu objevíte tady.

Kdy? 26. a 27. května
Kde? Nám. Václava Havla
Vstupné? Žádné

Takto to vypadalo loni:

Fotogalerie
19 fotografií