„Akci založily roku 2014 umělkyně z Pragovky, původně jako akci pro několik kamarádů. Postupně se rozrostla v celodenní uměleckou událost,“ těší se organizátorky z Pragovky Lucie Nováčková. Dnes festival navštěvují desítky i stovky Pražanů, aby nahlédli pod ruce současných umělců. V Pragovce totiž tvoří stovka výtvarníků.
Ateliérů je ve staré budově požehnaně. V sobotu by se jich měla mezi 12. a 18. hodinou otevřít zhruba polovina z nich. Součástí budou i prohlídky tamějších galerií i návštěva nepoužívané haly, kde se dozvíte, proč je stále prázdná. V rámci doprovodného programu se můžete večer zaposlouchat do tónů alternativních kapel TART, MR a Pod Černý Vrch.

Zábava i pro děti

Pořadatelé myslí i na ty nejmenší. Pro ty si připravili tři zábavné programy. Dopoledne se vaše ratolesti mohou naučit grafické tvorbě. Tvořivé workshopy malby pak budou pokračovat odpoledne. A během celého dne si vaše děti mohou zahrát hru Vezmi dědu na Pragovku, která má historicky vzdělávací charakter. Více se o celém programu dočtete tady.

Kolbenka

Historie budovy sahá k roku 1907 a založení První pražské továrny na automobily, která byla později přejmenována na značku Praga. Od toho se právě odvíjí současný název Pragovka. V areálu ČKD Kolbenova se vyráběly osobní i nákladní automobily a komponenty pro ně. „Umělci sídlící na Kolbenově přejímají genius loci zaniklého světa, kde se ještě vyrábělo a zkoumalo, v rámci oboru, kterému se věnují,“ vysvětlovala Nováčková. 

Kdy? 7. dubna od 10 hodin ráno do 24 hodin večer
Kde? Kolbenova 34a
Vstupné? žádné
Fotogalerie
10 fotografií