Nemusíte čekat na předsevzetí až do nového roku. Vyzkoušejte si nejrůznější sporty po celé Praze o pár dní dřív. Ani se nemusíte vymlouvat, že je fitko, plavecký bazén nebi horolezectví příliš drahé. Od 25. až do 31. prosince si všechny tyhle aktivity můžete užít i bez peněz.

Má to ale menší háček. Kapacita sportovišť je omezená, a tak se budete muset předem zaregistrovat na stránkách prahasportovni.eu. Tam objevíte celý seznam všech zapojených sportovišť. A doporučujeme s registracemi neotálet. Online rezervace na konkrétní dny je otevřena 48 hodin před začátkem sportovní aktivity.

Loňského devátého ročníku Týdne sportu zdarma se zúčastnilo přes 25 tisíc obyvatel metropole. Přesný počet sportovišť zatím znám není, ale očekává se podobné číslo jako loni. Tehdy mohli Pražané navštívit na 111 míst.

Snažíme se nabídnout i sporty, které lidé běžně nedělají, aby si je mohli vyzkoušet," informoval náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Největšími hity byly loni plavecké bazény, veřejná kluziště, posilovny i bowling. Uvidíme, co povede letos.

Zahrát si ale můžete i stolní tenis, baseball i beachvolejbal. A pokud holdujete pohybu, kde nepotřebujete partu přátel, vydejte se na zumbu, jogu i pilates.

Fotogalerie
10 fotografií