V roce 2009 se Alef Pražský rozhodl zanechat svého zaměstnání projektového manažera. Koupil jsem si levnou letenku kolem světa a letěl si hledat místo pro život,“ vzpomínal na radikální životní změnu. „Po roce hledání jsem zjistil, že po Praze je to právě Thajsko a ostrov Ko Phi Phi, kde jsem se postupně usadil, považuji ho za můj druhý domov,“ vyprávěl o místě, kde tráví polovinu roku a kde společně s přáteli založil „Česko-slovenské jógacentrum“. 

Měl jsem chuť přiblížit jógu co největšímu okruhu lidí. Ukázat tak začátečníkům, že je jóga zábavná, jednoduchá a že je to dobrý životní styl. Takže motivací pro pořádání lekcí zadarmo je přivést co nejvíce lidí k józe,“ vysvětloval svůj záměr Alef Pražský. Každé léto poté přijíždí do Prahy fotografovat, psát knihy a cvičit jógu.

Čtvrtek zdarma, úterý za padesát

Před šesti lety začal cvičit s kamarády. „Na začátku jsme si chodili zacvičit na louku na Vyšehradě. Postupem času se k nám přidávalo čím dál tím víc lidí, až už pro nás byl Vyšehrad malý,“ vysvětloval důvody změny místa Alef. Původně se cvičilo na Vyšehradě, letos už je to třetí rok, kdy si můžete užít cvičení zdarma na Letné.

Video
Video se připravuje ...

Krátká ukázka z rozehřívání při chladném podvečeru Eva Fornálová

Cvičení není nijak náročné. Zvládnou je i naprostí začátečníci. Přijít může skutečně každý. Vítáme seniory, hendikepované, rodiny s dětmi i lidi s domácími mazlíčky,“ zakládal si Alef na tom, že je jóga opravdu pro všechny bez ohledu na věk nebo fyzickou zdatnost. A tak jediné, co se během těch šesti let na józe změnilo, je pouze park.

Kromě čtvrteční jógy pořádá Alef i menší úterní lekce na Letné pro pokročilé za symbolickou cenu padesáti korun. Hodinu volí vždy stejnou pro obě lekce. Setkání je tak vždy v sedm hodin večer na zastávce Sparta.
Fotogalerie
11 fotografií