Na náměstí Míru v Praze zahájili advent. Ten sice oficiálně startuje až příští víkend, už nyní ale začaly v metropoli fungovat první vánoční trhy. Ty další budou na obvyklých místech v provozu během následujících dnů.

Na náměstí Republiky dostanete příležitost vyrazit za vánoční atmosférou v pátek 25. listopadu, Tylovo náměstí se stane dějištěm dalších trhů už ve středu 23. listopadu. Výstaviště v Holešovicích bude hostit další vánoční obchůdky 2. až 4. prosince.

Vlastní oslavy adventu pořádají také jednotlivé pražské městské části. Praha 3 oslaví vánoční období rozsvěcením stromu na náměstí Jiřího z Poděbrad v pátek 25. listopadu, na Kubánském náměstí v Praze 10 proběhne stejná akce o den později, tedy v sobotu 26. listopadu. Ten samý den proběhne i Mikulášský jarmark v Toulcově dvoře.

Praha 5 rozsvítí svůj stromek v neděli 27. listopadu, Praha 4 ve čtvrtek 1. prosince a Praha 2 v neděli 4. prosince. Každoročně nejvyhledávanější vánoční trhy v Praze se nacházejí na Staroměstském náměstí, kam organizátoři umístí vánoční strom z Podkrkonoší v průběhu nadcházejícího pracovního týdne. Trhy se tu objeví v sobotu 26. listopadu.

Pro lepší orientaci ve všech událostech, které se v Praze během adventu konají, došlo také ke zprovoznění speciálního webu.

Městské části Prahy každoročně utratí stovky tisíc korun za pouliční vánoční výzdobu. Nejvíce peněz za toto zkrášlení zaplatí Praha 1 a Praha 6, kde se tato částka pohybuje kolem jednoho milionu. Většina radnic si ozdoby pronajímá.

Fotogalerie
25 fotografií