Proměnlivé počasí v sobotu 6. srpna nebylo vyloženě letní, možnost sklouznout se na dosud největší vodní atrakci svého typu v metropoli ale i přesto přišel využít hojný zástup lidí. V Malešickém parku byly malé děti, jejich rodiče a skupinky dalších Pražanů, které si přišly během víkendu užít zasloužený odpočinek.

Bohužel se však nic podobného nekonalo. Událost měla být krátce po poledni v plném proudu, když ale Blesk.cz dorazil, v parku se nikdo neklouzal. Dlouhá nafukovací atrakce byla bez vzduchu a líně se tisknula k zemi. „Máme problémy s elektřinou,“ vysvětloval ustaraný pořadatel Martin Fiala, který pobíhal po parku sem a tam a snažil se problém vyřešit.

Skluzavka byla po většinu času přítomnosti redakce vyfouknutá.
Autor: Robert Klejch

Lidé v parku mezitím natěšeně postávali podél táhnoucího se gumového hada, po kterém se už dávno měli klouzat. Místy svitla naděje, že se vše rozjede podle plánu, to když skluzavka vydržela nafouknutá téměř hodinu a začala v ní dokonce téct voda.

„Než se nám podaří vše zprovoznit do ideálního stavu, umožníme vám klouzání pomocí cisterny,“ prohlásil před davem pořadatel do mikrofonu. Do parku skutečně přijela cisterna s vodou, aby se lidé mohli začít klouzat co možná nejdříve.

Dlouhou chvíli si každý krátil jinak.
Autor: Robert Klejch

Vtom se ovšem skluzavka už poněkolikáté během dvou hodin opět vyfoukla a padla k zemi. To už někteří návštěvníci nevydrželi. Do té doby trpělivě postávali kolem a snad hlavně kvůli svým dětem, které se nemohly zprovoznění skluzavky dočkat, brali průšvih pořadatelů se stoickým klidem.

Lidé v Malešickém parku dostávali zpátky vstupné.
Autor: Robert Klejch

„Chceme vrátit vstupné, bohužel,“ prozradil redakci Blesk.cz jeden ze zklamaných tatínků na akci. Pořadatel samozřejmě těmto požadavkům vycházel vstříc a peníze návštěvníkům vracel. Celodenní vstupné stálo 250 korun na člověka. „Bohužel je tady slabá elektřina. Jsme tu dnes až do 22 hodin, budeme dělat všechno pro to, abychom atrakci zprovoznili,“ řekl Martin Fiala a vydal se opět problémy řešit.

Obrovská vodní skluzavka se má v Malešickém parku v Praze nacházet ještě v neděli, poté bude až do konce léta umístěna na přírodním koupališti Hostivařské přehrady. „Tam bude elektřina určitě v pořádku,“ ujišťoval pořadatel. Jestli se v neděli 7. srpna bude na skluzavce v Praze 10 jezdit, pro vás budeme zjišťovat.

Podívejte se, jak odpoledne v Malešickém parku probíhalo:

Fotogalerie
19 fotografií