Praha 12 se nachází v jižní části města a tvoří ji území Cholupice, Kamýk, Komořany, Modřany a Točná. Starostou dvanácté městské části je Vojtěch Kos (ODS). V roce 2021 obývalo Prahu 12 podle informací na webu radnice asi 67 000 obyvatel.

Zbrojnice

Hasičská zbrojnice v Cholupicích bude podle Svobodové stát zhruba 48 milionů korun. Dělníci by se stavbou mohli podle ní začít letos v říjnu, hotová má být do roka. „Momentálně se zpracovává společná projektová dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení,“ uvedla.

Cholupičtí hasiči jsou velmi důležití, jak pro zajištění bezpečnosti občanů Prahy 12 při živelných pohromách, tak i pro jejich komunitní úlohu v obci - organizování společenských a kulturních akcí, výchovu mladých hasičů, pořádání aktivit a kroužků pro děti a mládež. Proto si nepochybně zaslouží moderní důstojné zázemí,“ uvedl již dříve radní pro oblast investic Jan Chalupný (TOP 09).

Altán nebo okruh pro cyklisty a koloběžkáře

Radnice také obnoví altán pod Kamýckým lesem, a to zhruba za 580 000 korun. Na konečné ceně však podle Svobodové bude záležet podle výběru zhotovitele. „Aktuálně je na stavebním úřadě podána žádost o stavební povolení,“ uvedla. Začít by se podle ní mělo letos na jaře a dokončit by altán mohli dělníci v létě.

Občané Prahy 12 si podle Svobodové také přáli na sídlišti Na Beránku v Pertoldově ulici postavit nový betonový pumptrack pro jízdu na kole. „Místní občané o něj opakovaně žádali,“ řekla. Původní okruh, který byl ze dřeva, měl podle radnice nízkou životnost. Novou dráhu mohou využít podle Svobodové děti i dospělí nejen pro jízdu na kole, ale i na odrážedlech, skateboardu nebo koloběžkách. Radnici bude stát 4,5 milionu korun a hotový by mohl být do začátku letních prázdnin tohoto roku.

Fotogalerie
5 fotografií