Změny městských linek v Praze začnou platit od pondělí 4. září a u příměstských a regionálních od neděle 3. září. Podrobnosti lidé naleznou na stránkách PID. Mezi nejvýznamnější změny na území Prahy patří prodloužení linky číslo 110 ze zastávky Třeboradice do nové zastávky Třeboradický hřbitov. Spoje linky 160 jedoucí až do Suchdola nově zastaví v zastávkách K Housličkám a Horní Lysolaje. Prodloužena je linka číslo 166, a to ze zastávky Třeboradice do zastávky Sídliště Čakovice.

V případě školních autobusů bude nově linka číslo 274 prodloužena o úsek od Polikliniky Modřany přes Sídliště Libuš do zastávky Kunratická škola. Zaveden bude také ranní spoj ve směru Poliklinika Modřany. Naopak zrušena bude školní linka 276, která jezdila z Hrnčíř na Opatov, a její spoje převezme linka 326.

V příměstské dopravě patří mezi nejvýznamnější novinky nové příměstské a regionální linky 411 z Prahy do Zdib, linka 413 z Prahy do Litoměřic, autobus 414 z Prahy do Outletu v Tuchoměřicích, z Hlásné Třebaně pojede do Všenor linka číslo 672 a vznikne rovněž linka 856 z Kralup nad Vltavou do Zákolan. Prodlouží se také noční autobusová linka 904 ze Stodůlek přes Zličín na Sídliště Řepy.

"V oblasti Kralup nad Vltavou dochází k reorganizaci autobusových linek ve směru na Holubice a kvůli uvolnění číselné řady pro další příměstské linky budou přečíslovány tři regionální linky na Mladoboleslavsku," dodal Drápal.

Fotogalerie
20 fotografií