Požáry sužují Řecko celé léto, nový požár se v noci z neděle na pondělí rozhořel v oblasti Bojótie západně od Atén, Řekové požádali v pondělí odpoledne o pomoc. Nejkritičtější je nyní situace v přístavu Alexandrupoli, kde se kvůli blížícím se plamenům muselo v noci na dnešek evakuovat přes 200 pacientů z tamní nemocnice. Podle deníku To Vima oheň bezprostředně ohrožuje i další části města a blízké obce, které se snaží ochránit stovky hasičů.

Hasiči ze Strašnic

„V rámci modulu pro pozemní hašení bude v Řecku zasahovat také osm pražských hasičů, kteří právě vyrazili ze strašnické hasičské stanice,“ sdělil ráno mluvčí. Spolu s pražskými hasiči pomohou s požáry v Řecku také příslušníci hasičského sboru Středočeského, Olomouckého, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Odřad čítá 53 hasičů, sedm záchranářů a čtyři členy podpůrného týmu servisních pracovníků výrobců zásahových vozidel.

Přidají se i záchranáři

Pražská záchranná služba vyslala do Řecka čtyři zdravotníky, dva řidiče speciálu Fénix a krizového manažera jako velitele odřadu, upřesnila na dotaz ČTK mluvčí záchranářů Jana Poštová. Spolu s hasiči jsou již na cestě do Podivína, dodala.

Fotogalerie
11 fotografií