Konec letních teplot čeká Pražany v týdnu na přelomu července a srpna. „Ještě v pondělí naměříme až 25 °C, poté půjdou teploty rychle dolů a do hlavní role se dostanou deštníky a pláštěnky. Na zlepšení počasí to zatím do konce první srpnové dekády nevypadá,“ řekla Blesku meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že ani ten následující týden nebude o moc lepší. „Chladné severozápadní proudění bude mít zelenou i počátkem dalšího týdne. Chladnější a na srážky bohaté dny zlepší situaci se suchem,“ dodala.

V pondělí bude oblačno, zpočátku dne přechodně až polojasno, během dne další přibývání oblačnosti. Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 22 až 25 °C.

V úterý bude zataženo až oblačno,  déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 21 až 23 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky.  Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 22 až 24 °C.

Ve čtvrtek - zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky.  Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 22 až 24 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky.  Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 21 až 23 °C. 

V sobotu bude převládat oblačno, počítat musíme místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty jen 13 až 9 °C. Odpolední teploty 20 až 22 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty 20 až 22 °C.

Sledujte radar Blesku!

Fotogalerie
19 fotografií