Na prodlouženém úseku budou čtyři nové zastávky, a sice Hasičská stanice Modřany, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš. „Tramvaje tady budou jezdit ve špičkách každých osm minut, ve všední dny přes poledne každých deset minut, o víkendech po 15 minutách a večer každých 20 minut. Zároveň dojde k celé řadě změn autobusových linek v oblasti Jižního Města, Libuše, Modřan i Zbraslavi,“ uvedl Drápal. Na Libuš bude prodloužena tramvajová linka číslo 17.

V autobusové dopravě skončí linka 165. Mezi Modřany a Zbraslaví ji nahradí prodloužené linky 139 a 246 a mezi Libuší a Jižním Městem linka 154, která pojede po nové trase. Vznikne nová linka číslo 126, která pojede ze zastávky Koleje Jižní Město přes Chodov, Donovalskou a Brechtovu na Háje a dále do Křeslic a směrem do Uhříněvsi, kde bude končit u tamního nádraží. Zkrácenou trasu bude mít linka 213, která nepojede k uhříněveskému nádraží, ale skončí na Jižním Městě.

Linka 197 ve směru od Libuše a Chodova změní trasu ke stanici metra Roztyly, kde posílí obsluhu zastávky Dědinova. Na Sídliště Zbraslav pojede od Komořan polovina spojů linky 139. Autobus číslo 246 nebude končit na Zbraslavském náměstí, ale pojede až k Poliklinice Modřany. „Pro zajištění dopravy školních dětí bez přestupu bude vybraný spoj této linky prodloužen z Polikliniky Modřany do zastávky Levského jako nová školní linka 274,“ uvedl Drápal. Linka číslo 247 bude prodloužena přes Žabovřesky do nové konečné Zbraslav na místě nynější zastávky Na Drahách.

V souvislosti s novými tramvajovými zastávkami se také přejmenují některé ze stávajících. Zastávka Pavlíkova se bude nově jmenovat Libuš, dosavadní zastávka Libuš ponese nový název Stará Libuš a současná zastávka Na Drahách se bude jmenovat Zbraslav.

Video
Video se připravuje ...

Trolejbus Škoda 14 TrE, který jezdil v Daytonu v Ohiu, je k vidění v Muzeu MHD Veronika Foltová

Fotogalerie
10 fotografií