Dražilo se deset panelů, které byly součástí jednoho velkého díla. Vyvolávací cena jednotlivých panelů byla u osmi panelů na sololitu 10 000 korun a u dvou panelů z dvojitého skla 50 000 korun. Zbylé panely budou ze zdi pavilonu odmontovány na začátku příštího roku, kdy začne jeho rekonstrukce.

„Investice města se vrátila v podpoře neziskových organizaci, které umožní znevýhodněným rodinám s vážnou nemocí dítěte či matkám samoživitelkám překonat toto nelehké období,“ uvedl radní Jan Chabr (TOP 09).

Rodiče samoživitelé a nemocné děti

Nadační fond Pink Bubble podporuje onkologicky nemocné náctileté a mladé dospělé. Klubu svobodných matek pomáhá matkám a otcům, kteří zůstali s dětmi sami. Obě organizace peníze využijí zejména k podpoře klientů zasažených pandemií koronaviru.

Oprava pavilonů

Město spolu s výstavištěm plánuje opravu všech čtyř pavilonů. Kdy přesně rekonstrukce prvního z nich začne, zatím nebylo určeno. Jako první bude opraven pavilon D a práce vyjdou předběžně na 54,8 milionu korun. Praha je potřebuje opravit ještě před rekonstrukcí vyhořelého křídla Průmyslového paláce a jeho celkovou rekonstrukcí, aby v nich nahradila po dobu oprav chybějící výstavní prostory.

Video
Video se připravuje ...

Nové dětské hřiště na Výstavišti (2018). Eva Fornálová

Fotogalerie
20 fotografií