Z důvodu výměny pohyblivých schodů a revitalizace vestibulu dochází od 1. listopadu 2020 do odvolání (přibližně na jedenáct měsíců) k dočasnému uzavření vstupu a výstupu ze stanice metra Anděl ve směru Na Knížecí. Vstup do stanice a výstup z ní je umožněn pouze v oblasti u křižovatky Anděl," uvedl podnik na svém webu.

Upraví se trasy autobusů

Kvůli uzavírce budou upraveny trasy a zastávky autobusových linek číslo 120, 137 a 231. Blíže k Ostrovského ulici budou přemístěny nástupní zastávky Na Knížecí pro linky číslo 120 a 231. Pro linku číslo 137 bude zastávka z autobusového terminálu Na Knížecí přesunuta do Ostrovského ulice přibližně 40 metrů za křižovatku s ulicí Stroupežnického.

Pro zmíněné autobusové linky vzniknou dočasně ještě zastávky Anděl v Bozděchově ulici za křižovatkou s Nádražní ulicí a Na Knížecí ve Stroupežnického ulici před křižovatkou s ulicí Za Ženskými domovy.

Další stanice výměna čeká

Výměna eskalátorů a opravy jsou naplánovány rovněž do stanice linky A Jiřího z Poděbrad, kde bude navíc vybudován bezbariérový výstup. Podnik také letos vyhlásil tendr na projektanta opravy stanice na lince A Želivského. Vítěz zakázky udělá projekt na rekonstrukci stanice, výměnu pohyblivých schodů a zřízení bezbariérového přístupu. Projektanta bude hledat rovněž na vybudování bezbariérového přístupu metra A Hradčanská.

Fotogalerie
18 fotografií