Obyvatelé se totiž rovnou mohou ozvat na vršovickou radnici, buď telefonicky (267 093 226) nebo e-mailem (linda.zakorova@praha10.cz) Lindě Zákorové, která je vedoucí oddělení sociální práce odboru sociálního Úřadu Prahy 10. Principem tohoto opatření je v rámci komunitního plánování odstraňování bariér, které znesnadňují život hůře pohyblivým chodcům.

Hlásit lze třeba zbytečně vysoké obruby u chodníku, které komplikují procházky s kočárkem, široká schodiště, na kterých schází pro oporu zábradlí, bariérové přechody atd. „Cenné jsou všechny informace týkající se bariér na území městské části Praha 10, které nám poskytnete,“ zní z Prahy 10. A to včetně těch, které se na území Prahy 10 nachází, byť za jejich stav radnice odpovědná není.

Ozvěte se - vyřešíme

Jsou jimi myšleny například různé prvky v rámci městské hromadné dopravy: zvýšený tramvajový ostrůvek, schody do vestibulů metra či problematický přístup na autobusové zastávky či vlaková nádraží. „Můžete nás informovat i o těchto bariérových místech, vaše podněty předáme organizacím, které jsou oprávněny příslušný typ bariéry řešit,“ uvádí tištěný zpravodaj radnice.

Fotogalerie
4 fotografie