Autobus číslo 108 pojede mezi zastávkami Sibiřské náměstí a Zelená přes nové zastávky Rooseveltova a Českomalínská. Linka 130 zase v trase mezi Chaplinovým náměstím a Zličínem pojede nově také o víkendech, a to v intervalu 60 minut. Autobusová linka číslo 266 pojede nově z Řeporyjí přes Luka a Mládí a 271 bude prodloužena do zastávky Radlická.

Změny se dotknou také provozu příměstských linek. Například na lince 340 pojedou vybrané spoje v pracovní dny ve směru z Prahy až do zastávky Roztoky, Levý Hradec. Prodloužena bude také trasa linek 354 a 376. Linka 359 pojede v Roztokách nově přes zastávku 17. listopadu a nejede přes Tyršovo náměstí. Změny čekají rovněž na další linky.

V rámci MHD přibudou nové zastávky. Na lince 108 vznikne zastávka Českomalínská, která bude v obou směrech na znamení. Na stejné lince pak přibude ještě zastávka Rooseveltova. Na znamení bude i nová zastávka Kbelský lesopark pro linky 201 a 953. Pro autobusy číslo 347 a 358 vznikne zastávka Chýně, Žitná.

Dočasné změny se pak dotknou několika tramvajových linek. V Nádražní ulici bude od pondělí 2. září do soboty 16. listopadu zaveden v části ulice mezi zastávkami Smíchovské nádraží a ČSAD Smíchov provoz tramvají pouze po jedné koleji. Pro všechny autobusové linky bude přemístěna zastávka Lihovar ve směru Smíchovské nádraží z Nádražní ulice do ulice Strakonická.

Tramvajovou trať bude dopravní podnik (DPP) opravovat v ulici Na Poříčí. Tramvaje nepojedou mezi křižovatkami s ulicemi Těšnov a Havlíčkova. Při opravě budou kompletně vyměněny kolejnice, vyměněno bude kolejové rozvětvení v křižovatce Na Poříčí a Těšnov. Při výměně kolejnic bude v celé délce trati položen nový asfaltový povrch a prostor vyměněné kolejové konstrukce bude předlážděn.