Pražská sídliště obecně trpí nedostatkem parkovacích míst. Dáno je to pochopitelně zvýšenou hustotou obyvatelstva. Sídliště v Malešicích, na Zahradním Městě a na Solidaritě ve Strašnicích v tomto ohledu nejsou žádnou výjimkou. Radnice Prahy 10 by proto tento problém chtěla řešit.

Parkování na úkor zeleně?

„Vytipovali jsme několik lokalit, kde je teoreticky možné vytvořit nová místa na parkování – ale to lze pouze za cenu úbytku zeleně,“ uvádí zastupitel Prahy 10 Viktor Lojík (TOP 09). „Nechceme takové rozhodnutí udělat bez znalosti názoru obyvatel, lidí, kteří v těch lokalitách žijí. Oni sami si musí říci, co je pro ně přijatelné a co ne.“ Radnice proto pořádá tři veřejná setkání, na kterých chce tuto problematiku projednat.

První se uskuteční v úterý 11. září v 18:00 v jídelně v Bytovém domě Malešice, kde se budou moci vyjádřit obyvatelé Malešic. Strašnické obyvatelstvo bude zajímat setkání ve středu následující den od 19 hodin v Kulturním domě Barikádníků. Ve čtvrtek 13. září od 18 hodin se k problematice budou moci vyjádřit lidé žijící na Zahradním Městě, a to v Jasmínové 35.
Fotogalerie
5 fotografií