V Praze 7 se začaly objevovat případy, kdy se podvodníci pouličním nebo podomním prodejem snažili obyvatelům vnutit své produkty nebo zboží. Radnice už v minulosti na tyto praktiky upozorňovala. Teď se objevuje novinka, podle které to vypadá, že „šmejdi“ se nebojí pro nekalý přivýdělek použít jakýchkoliv argumentů.

Místní úřad získal od obyvatel informaci, že tito prodejci v některých případech nabízeli dodávky elektřiny a plynu za zvýhodněné ceny, které pro své občany zajistila radnice Prahy 7 ve veřejné soutěži. Radnice ale nic takového nepodnikla.

„Obracejí se na mě občané, kterým dodavatelé energií volali nebo se přímo zastavili u nich doma. Tvrdí, že městská část pro občany vysoutěžila výhodné ceny elektřiny a plynu v aukci, a zaštiťují se mým jménem. Chtěl bych se proti tomu ostře ohradit a varovat občany, aby za podobných okolností nic nepodepisovali. Praha 7 dodávky energií pro občany nesoutěžila a žádnou podobnou dohodu s jakoukoli společností neuzavřela,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 sobě).

Podívejte se na reportáž Blesku z lovu na podvodné prodejce:

Video
Video se připravuje ...

Blesk na lovu Šmejdů. Andrea Ulagová, Jan Jedlička, Jaroslav Bouda

Podívejte se, co „šmejdi“ lidem v minulosti nabízeli:

Fotogalerie
7 fotografií