Park Grébovka na Vinohradech, nedaleko Nuslí a Vršovic, je za dobrého počasí ideálním místem pro Pražany k pořádání víkendových pikniků, slunění a odpočinku. Před několika lety ho jeho stávající vlastník, městská část Praha 2, nechal kompletně zrevitalizovat, a to od Viničního altánku přes Pavilon, vinohrad až po dětské hřiště a samozřejmě toalety. Ty jsou sice „architektonickým skvostem“, jejich návštěvu ale „přežije“ minimálně bez psychické újmy málokdo.

Plné výkalů

Častými návštěvníky Grébovky jsou maminky Hanka a Jaroslava s dětmi, na které jsme u toalet narazili. „Vypila jsem hodně tekutin, protože je vedro a začalo se mi chtít na čůrat. Když jsem viděla, v jakém stavu toalety jsou, rázem se mi chtít přestalo,“ prozradila Hanka, která toaletu nakonec využila. Sednout si na prkénko je nemožné, měla jsem strach, abych něco nechytila. Oba záchody byly plné výkalů, použila jsem ten, který byl ‚čistší‘, protože bych to domů už nevydržela,“ dodala nakonec. 

A měla pravdu. Už od vstupních dveří se ven linul odér moči a stolice. Byť toalety disponují senzorem pro automatické splachování, mísy spláchnuté nebyly. Naopak byly ucpané výkaly a toaletním papírem. Problém s odtékáním se týkal i umyvadel, která byla plná vody. Kolem poledne k dispozici návštěvníkům parku nebyl navíc ani toaletní papír, ani papírové ručníky. Nevyřešilo by snad tento problém jejich symbolické zpoplatnění a častější úklid?

Hodnocení WC v dolní části parku Grébovka je na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší):

Hodnocení: 3

Prohlédněte si prostředí WC na Grébovce v této galerii:

Fotogalerie
12 fotografií