Asi 20 metrů od zastávky Výtoň objevíte na nábřeží záchody. Ulevit si tady můžete dokonce bez peněz. „Cena je dobrovolná. Je to čistě na vás,“ usmívá se na vás pán, který tamější záchody hlídá.

Vpravo objevíte dveře na dámský záchod, vlevo na pány. Za dveřmi ale nenajdete místnost s kabinkami, nachází se tady totiž pouze jeden záchod. Zároveň toaleta pro dámy je uzpůsobena pro tělesně handicapované. 

Pokud jste žena, dámské záchody jsou obsazené a pánské naopak ne, může se stát, že obsluha vás pošle na muže, aby se netvořily fronty. Ve špičce, mezi 20. a 22. hodinou, si tady totiž počkáte i pár minut. V odpoledních hodinách v pracovní den se ale žádné fronty obávat nemusíte. Nanejvýš se vystřídáte s člověkem, který je právě uvnitř. 

Voňavé, ale odradí vás mušky i skladiště

Ačkoli nemusíte za záchody platit, žádný močový odér vás do nosu nepraští. Naleštěné kachličky tady ale také nečekejte. Čistotu záchodů bychom hodnotili známkou uspokojivě. Žádné exkrementy ani moč na sedátku. Ovšem utřít okno a setřít mrtvé mušky z dlaždiček by také nebylo od věci.

Toaletní papír objevíte hned vedle mísy, což u řady veřejných záchodků není zvykem. Většinou si člověk musí rolovat papír ještě před vstupem na kabinky. Tady se toho bát nemusíte.

Nechybí tu ani tekuté mýdlo či papírové utěrky. Kdyby snad náhodou došly, můžete si je doplnit ze země, kde leží dostatečné zásoby – ovšem vypadá to tu trochu jako ve skladišti. Nakonec se můžete upravit při pohledu do velkého čistého zrcadla a vydat se na břeh na drink.

WC hlídka uděluje: 7 bodů (body strháváme za mušky a skladiště věcí na zemi)

Podívejte se, jak to na záchodech vypadá:

Fotogalerie
12 fotografií