Rušná Spořilovská ulice v Praze 4, která je součástí nejhlučnějšího trojúhelníku v celé metropoli, se má zastřešit. Počítá s tím jedna z řady variant, které se snaží problematiku husté dopravy v oblasti vyřešit.

Místní úřad by rád na tomto zastřešení vybudoval nový park, který by fungoval jako spojnice zdejšího sídliště. Z tohoto důvodu chce radnice projednat s místními obyvateli možnosti toho, jak by nová relaxační zóna na Spořilově vypadala.

„Pro městskou část je velmi důležité, aby nad zastřešenou Spořilovskou ulicí vzniklo atraktivní, hojně využívané veřejné prostranství, které vhodně propojí obě části Spořilova,“ uvedla radní pro územní rozvoj Alžběta Rejchrtová (Trojkoalice/SZ).

V pátek 10. února proběhne k tomuto tématu v budově Gymnázia Postupická veřejné plánovací setkání. Ve školní jídelně lidé dostanou od 17:30 hodin příležitost vyjádřit se k danému tématu. Akce se zúčastní také tým architektů, který podněty obyvatel zpracuje a představí na dalším setkání, které je v plánu během letošního jara.