Nová cyklotrasa se sportovním nadšencům otevře 15. listopadu ve 14 hodin. Slavnostně akci zahájí náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), který přestřihne pásku společně se zástupci Prahy 22. Akce se koná na hrázi rybníka Vodice.

Trasa vede z Netluk k Základní škole Bratří Jandusů v Uhříněvsi. Jelikož prochází přírodní památkou Obora, nabízí projížďka cyklistům poklidnou jízdu přírodou bez hluku automobilů. S automobily se téměř nepotkáte.

Cena všech oprav se vyšplhala na 20,6 milionu korun. „Stavba se musela vypořádat s technickými záležitostmi, hlavně kolem Nadýmače a Vodice. Upravovaly se i chodníky a přechody na křižovatce ulic Přátelství a V Potokách,“ uvedl vedoucí odboru realizace staveb Prahy 22 Petr Mošna.

Opravovali i rybníky

Cyklostezka vede kolem rybníka Vodice, na kterém se letos dělaly velké opravy po povodních 2013. Dokončily se tak dvě akce najednou a po půl roce bagrů a jiné těžké techniky je tato oblíbená část Uhříněvsi zase klidná a vhodná k procházkám,“ sdělila Blesk.cz tisková mluvčí Prahy 22 Petra Vaňková.

Hrozilo totiž, že hráz rybníku se protrhne. Situace u Vodice byla tak už životu nebezpečná, a proto se opravy spojily s výstavbou cyklostezky.

K rekonstrukci rybníků se vážou i zajímavosti. Proto Praha 22 pořádá 3. prosince komentovanou vycházku. Průvodcovství se ujme radní pro oblast investiční výstavby Petr Semeniuk (nezávislý).

„Vycházka bude trvat zhruba 1 až 1,5 hodiny, dle dotazů, a je vhodná pro všechny věkové skupiny. Pokud se budete chtít zúčastnit, sraz bude v sobotu 3. prosince od 9:30 na hrázi rybníka velká Vodice,“ pozval nejen obyvatele Uhříněvsi Petr Semeniuk.

Podívejte se, jak stavba cyklostezky probíhala:

Fotogalerie
7 fotografií