Nový projekt pro začleňování cizinců do společnosti proběhne v následujících měsících na Praze 5. Podle radnice má usnadnit komunikaci mezi rezidenty a cizinci z třetích zemí, zkvalitnit soužití a usnadnit jejich začlenění do české společnosti.

V jeho rámci budou realizovány dva dílčí projekty. První ve spolupráci s Integračním centrem Praha o.p.s, který zahrnuje kurzy českého jazyka a kurzy sociokulturní orientace. Druhý ve spolupráci s organizací Slovo 21 bude rozdělen na tři aktivity – projekt V šest před domem (23. června), Dětský den (2. září) a oslava Mezinárodního dne migrantů (18. prosince).

Díky finanční spoluúčasti Ministerstva vnitra ČR a městské části Praha 5 pořádá Integrační centrum Praha bezplatný kurz sociokulturní orientace pro cizince ze třetích zemí na téma Uplatnění na trhu práce – zaměstnanecká karta. „Dotaci zařizovala ještě tehdejší radní Tatiana Konrádová (SZ). Celkem jde o 625 250 Kč, dotace přidělená MV ČR je 562 725, Praha 5 se podílí částkou 62 525 Kč,“ řekla pro Blesk tisková mluvčí Prahy 5 Helena Šmídová.