Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

10 věcí, které lákají cizince do Prahy: Nejen pivo a holky

/
  • 10 pražských lákadel
    9. května 2016 ● 22:14

    Pražský hrad nebo Karlův most, to jsou místa, kterým se Pražané spíše vyhýbají, zato turisté je vyhledávají. Redaktorka Blesk Praha se vydala do ulic, aby zjistila, čím dálším Praha cizince láká. 

  • 1.

    Skvělé pivo

    „V Česku je to nejlepší pivo, jaké jsem kdy pil. S přáteli jsme si tak udělali večer ochutnávek a na druhý den ani o sobě nevěli. Hned bych tady žil jen pro tohle pití," rozesmál se Theodor (34), který přijel na výlet do Prahy s přáteli z Ameriky.

    Turisté české pivo milují.
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Marihuana


    „Asi to není to hlavní, proč jsem lidi jezdí. Ale pro mě a mé kamarády je tady naprosto úžasná dostupnost marihuany. Nechci být zbytečně konkrétní, ale zkuste si tohle u nás v Londýně," rozpovídal se James (25), který přijel do Prahy společně s přáteli. 
    Turisté do Prahy jezdí i kvůli marihuaně. Podle některých lze tuto drogu sehnat velice lehce.
    Autor: ČTK

  • 3.

    Karlův most


    „Jednoznačně doporučuji Karlův most. Jsme tu s manželem už poněkolikáté. Je to taková socha svobody New Yorku," vyprávěla Američanka Suzane (47).

    Karlův most je dominantou Prahy.
    Autor: Eva Fornálová


  • 4.

    Pražský hrad

    „První místo, které jsme navštívili, byl právě Pražský hrad. A i když je tady velmi mnoho turistů, má svou neopakovatelnou atmosféru, kterou byl měl podle mě zažít každý," radila Caroline (32), která se vydala do Prahy se svými přáteli.
    Pražský hrad je turisty nejvíce vyhledávaným místem v Praze.
    Autor: ČTK

  • 5.

    České ženy


    „Když zapřemýšlím, co mě tady nejvíce zaujalo, budou to vaše krásné ženy, které jsou tak usměvavé. Nevím, jestli je to tím sluncem, ale Češkám to moc svědčí," vyprávěl s nadšením o opačném pohlaví Peter (39). 

    Turisté do Prahy jezdí také kvůli českým kráskám.
    Autor: Eva Fornálová

  • 6.

    Lennonova zeď


    „Nejkouzelnějším místem v Praze je rozhodně Lennonova zeď. Miluji umění a tohle bylo první místo na seznamu, které jsem chtěla vidět naživo," svěřila Tanya (24), která studuje uměleckou školu.
    Lennonova zeď je dalším bodem na mapě Prahy, kam se turisté chtějí podívat.
    Autor: Profimedia

  • 7.

    Trdelník


    „Nás nalákala do Prahy tahle sladkost. Je to sen. Už máme i fotku na instagramu, abychom se pochlubili," smála se Jane (22), která doporučovala zajít si v Praze na trdelník se zmrzlinou.
    Trdelník je hitem a turisté jsou z něj doslova nadšení.
    Autor: Blesk - Eva Fornálová

  • 8.

    Nízká útrata


    „Máte tady neskutečně levno. Ačkoliv se říká, že je Berlín hipsterské město, tady v Praze jsem už podruhé a najdu tady dost hipster podniků, které navíc nabízí jídlo a pití za skvělé ceny," těšil se z levného kraje David (43). 
    Turistům se Praha také líbí, kvůli tomu, že tu není tolik draho.
    Autor: Eva Fornálová
  • 9.

    Žižkovská věž

    „Doporučuji vyvézt se na Žižkovskou věž. Je to kouzelné místo. Mnohem hezčí zážitek než Petřínská rozhledna, protože si tady můžeme dát navíc drinky," zmiňovala své nejoblíbenější místo v Praze Kate (27), která se ubytovala s přítelem kousek od věže. 

    Ze Žižkovské televizní věže je dokonalý výhled - turisté ji velmi rádi navštěvují.
    Autor: Blesk - Karel Kopáč
  • 10.

    Centrum na segwayi

    „Nejúžasnější zážitek byla celodenní projížďka na segway po centru Prahy. Je to skvělé, ale doporučuji se navíc vyzbrojit i jistou dávkou trpělivosti, protože je centrum plné. Ale zase se nemusíte protlačovat. Lidi většinou uhnout," doporučovala jízdu po historickém centru Alice (35), které na segwayi stála v Praze poprvé.

    Turistům se také líbí, že mohou po městě jezdit na segwayi.
    Autor: Blesk.cz

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy