Ve středu soud vyslechl bývalou manželku obžalovaného muže jako svědkyni. Ve své výpovědi mimo jiné popsala mrazivé momenty, které v červnu minulého roku prožila, když se dozvěděla, že její nový přítel leží v chodbě v kaluži krve.

Žena ve své výpovědi uvedla, že to byl večer jako každý jiný, přítel jí zavolal, že se blíží k domu, aby otevřela garáž. Poprvé podle svých slov zpozorněla, když ani po pěti minutách nepřišel do bytu: „Tak jsem mu volala a on nebral telefon. Čekala jsem pár minut, říkala jsem si, že třeba něco dělá s taškami a čeká na výtah. Pak jsem znovu volala, protože jsem byla nervózní,“ uvedla svědkyně.

Video
Video se připravuje ...

Obžalovaný muž v doprovodu justiční stráže Blesk

Mrazivé zjištění

S dalšími minutami prý nervozita stoupala: „Po dalších pár minutách jsem už byla velmi nervózní. Znovu jsem vyšla na balkon a viděla jsem ženu, která tam chodí a je velmi znepokojená, po chvíli přijela policie,“ vypověděla exmanželka obžalovaného muže. Podle svých slov pak poprosila syna, ať dá pozor na malou dcerku a vydala se dolů za policisty.

Když jsem přišla dolů, viděla jsem, jak u výtahu leží můj přítel. Viděla jsem, že tam je krev, ale v tu chvíli jsem si neuvědomovala, že je mrtvý. Hned jsem policii řekla, že vím, kdo to udělal. Přítel neměl žádné nepřátele. Byl to dobrý hodný člověk,“ vysvětlila u soudu.

Žena ve výpovědi následně uvedla, že policii předala fotku auta, které její bývalý muž používal. „Špatně jsem se v tu chvíli orientovala, bylo pro mě těžké mluvit, řekla jsem: ‚Prosím, zkontrolujte tento automobil.‘ Pak jsem se zeptala, zda můj přítel žije. Oni mi řekli, že ne,“ popsala mrazivé momenty svědkyně. Následující týden se jí prý honily hlavou myšlenky o sebevraždě a kvůli špatnému psychickému stavu zhubla o 7 kg.

„Vyhrožoval mi”

Bývalý manžel podle ní dlouhodobě vykazoval známky nebezpečného a agresivního jednání. Poté, co proběhlo rozvodové řízení a Anatolii se musel od bývalé ženy odstěhovat, měl jí podle její výpovědi několikrát vyhrožovat. „Byl několik měsíců agresivní a urážel mě. Vyhrožoval mi, pokud mu nedám dceru, bude to řešit silou. Říkal, že si mě najde a vyřeší to po dobrém nebo po zlém,“ uvedla ve své výpovědi. Obžalovaný muž tato tvrzení odmítl.

Bez lítosti?

Anatolii M. už při prvním hlavním líčení uvedl, že připouští, že se s poškozeným mužem popral. Rvačku podle něj ale vyvolal zavražděný muž a v jeden moment jej údajně udeřil tak silně, že si její další průběh nepamatuje. „Měl jsem nůž na opasku, je možné, že jsem ve stavu paniky nůž použil,“ hájil se Anatolii u soudu. Lítost nad zmařeným životem však u soudu víceméně nevyjádřil.

Obžalovaný muž se hájí především tím, že mu bývalá žena znemožňovala kontakt s dcerou. U soudu se jí snažil opakovaně klást dotazy, které se týkaly péče o jejich společné dítě. Téměř všechny jeho dotazy však byly návodné, nebo nesouvisely s projednávanou věcí, na což byl soudem opakovaně upozorněn. V závěru středečního hlavního líčení pak své bývalé ženě adresoval několik provokativních mrknutí, na něž však žena nereagovala.

Hlavní líčení pokračuje i ve čtvrtek a v pátek, přičemž by měl v pátek soud vynést rozsudek. Státní zástupce podle informací Blesku pro obžalovaného navrhuje šestnáctiletý trest. Na čtvrtek jsou naplánované výslechy soudních znalců.

Fotogalerie
11 fotografií