Muž podle policie 19. února v noci prohodil velkým kamenem skleněnou výplň dveří a vnikl do prodejny. Kladivem rozbil vitrínu, ze které odcizil přes 90 kusů zlatých šperků, některé ozdobené diamanty. Poté i s kradenými věcmi zmizel.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté zadrželi během několika dnů cizince, který se vloupal do starožitnictví v Praze 1, odkud si odnesl šperky za bezmála čtyři a půl milionu korun.  Policie ČR

Kriminalisté po vyhodnocení kamerových záznamů z okolí starožitnictví zjistili, že podezřelý se nedaleko ubytoval, krátce po vloupání ale odcestoval ze země. V tu dobu už znali jeho totožnost, a tak informovali své zahraniční kolegy. Po několika dnech muž do Česka přicestoval přes tři státy.

Detektivové podezřelého zadrželi ihned poté, co vystoupil na hlavním nádraží v Praze z vlaku. Při výslechu se k činu doznal. Díky mezinárodní spolupráci provedli kriminalisté domovní prohlídku v jeho rodné zemi, při které nalezli i část odcizených šperků. „Dále po zadržení vyplynulo najevo, že se obdobné trestné činnosti dopustil i v několika dalších státech Evropy,“ dodal Hrdina. Z které země zadržený pochází, policie neuvedla. Cizinec je stíhán vazebně.

Fotogalerie
6 fotografií