Vše začalo tak, že si pozorný táta všiml podivné konverzace ve WhatsApp aplikaci svých synů (9 a 11). Neznámý dospělý muž jim pod smyšleným jménem Mark psal, a jednoho z nich dokonce požádal, aby se stal jeho sexuálním gay přítelem. „Otec ihned zkontaktoval policisty a celou situací se začali zabývat kriminalisté z 6. oddělení Prahy I. Ti operativní činností zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o cizince, který se velmi často objevuje v okolí dětského hřiště Na Chobotě v Praze 6,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté případ dál intenzivně rozplétali, až se dostali k tomu, že muž bydlí na Zličíně – tam ho také zadrželi. Když ho prolustrovali, nestačili se divit – na muže byl totiž vydán sousední zemí Evropský zatýkací rozkaz. Výčet jeho odporných činů není malý. „Hledaný má v rejstříku jednadvacet záznamů, a to sexuální nátlak, znásilnění, příprava sexuálního zneužití dítěte, držení nebo obstarání dětské pornografie, znásilnění se zbraní, 16x podvod a mnoho dalšího. Z těchto důvodů se ukrýval na našem území a kriminalisté ho naštěstí vypátrali a zatkli ještě dříve, než u nás stihl ve své činnosti pokračovat,“ dodal Hrdina. Muž je nyní ve vydávací vazbě a probíhá jednání o jeho vydání do země, která zatykač vydala.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zatkli celoevropsky hledaného delikventa. Policie České republiky

Policisté při této příležitosti apelují na rodiče, aby měli o svých dětech přehled a věděli, s kým se stýkají a s kým si píšou. „Z naprosto nevinné konverzace s cizími lidmi se totiž může stát během chvíle velký problém. Proto je důležité, abychom se svými dětmi udržovali stále přátelský kontakt a měli jsme jejich naprostou důvěru. Jen tehdy se vám tak svěří o podobném problému sami,“ dodali policisté.

Fotogalerie
3 fotografie