Odvolací senát potvrdil srpnový verdikt pražského městského soudu, zamítl Felcmanovo odvolání. „Byla respektována veškerá pravidla spravedlivého procesu,“ konstatovala předsedkyně senátu Michaela Pařízková. „Odvolací námitky obžalovaného jsou vesměs opakováním obhajoby obžalovaného uplatňované v hlavním líčení,“ doplnila soudkyně.

Felcman podle obžaloby muže pobodal letos 14. ledna kolem poledne ve vagonu metra při jízdě ze stanice Prosek na Střížkov. Incidentu předcházela hádka a také fyzická potyčka. Útočník muže, který se kvůli opilosti nedokázal bránit, vystřelovacím nožem několikrát bodnul a ve stanici metra Střížkov ho i s taškou ze soupravy vyhodil a pokračoval v jízdě dál. Na Ládví ale Felcmana pracovník dopravního podniku vyvedl a policisté ho pak ihned zadrželi. Napadenému muži zachránili život lékaři.

Felcman už v červnu při zahájení hlavního líčení prohlásil, že s obžalobou nesouhlasí a nožem kolem sebe jen máchal, aby druhého muže zastrašil. To ale vyvrátili znalci, podle kterých zranění na těle napadeného mácháním vzniknout nemohla. „Takto vznikají řezné nebo bodnořezné rány, nikoli rány bodné,“ vysvětlila Pařízková.

Video
Video se připravuje ...

Pokus o vraždu v metru. (14. ledna 2023) Policie České republiky

Felcmanův obhájce v úterý argumentoval mimo jiné tím, že konflikt vyvolal poškozený, zmínil i jeho trestní minulost. Žádal, aby senát vrátil případ zpět městskému soudu, nebo aby případ překvalifikoval z vraždy buď na ublížení na zdraví, či na pokus o zabití. „Fyzická i verbální agrese byla na straně obžalovaného,“ uvedla ale soudkyně.

Napadený muž po Felcmanovi požadoval jako bolestné 50 000 korun, za nemajetkovou újmu žádal dalších 100 000 korun. Soud ho s jeho nároky odkázal na civilní řízení.

Fotogalerie
7 fotografií