„K incidentu došlo ve středu okolo půl druhé, kdy zloděj napadl muže z ochranky,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Daněk. Napadení se odehrálo v prostorách tamní drogerie. „Následně agresor z místa činu utekl, policisté po něm pátrají,“ dodal vzápětí. K útěku měl důvod. Když pobodaného muže opouštěl, nevypadalo to s ním vůbec dobře!

Video
Video se připravuje ...

Zadržení muže, který v Praze pobodal člena ostrahy. (24. listopadu 2023) Policie ČR

„Na místo jsme kvůli napadení nožem vysílali záchranáře specialisty pro urgentní medicínu, lékaře a inspektora,“ sdělila Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Muž ve věku 45 let utrpěl několik bodných poranění. Lékaři jej na místě ošetřili, podali léky a vzhledem ke ztrátě krve i nezbytné tekutiny. Ve středně závažném stavu, ale při vědomí byl následně transportován do nemocnice.“

O dva dny později policisté zveřejnili fotografii podezřelého. „Jestli někdo ví, kde se aktuálně nachází, ať volá na linku 158. Hledaný může být ozbrojený a nebezpečný!“ uvedl Daněk. A ještě týž den policisté zveřejnili další aktualizaci: „Podezřelého muže si na Průběžné ulici všimli policisté z místního oddělení Strašnice. Ten před nimi začal utíkat, ale kolegové ho doběhli a zadrželi. U něj pak našli teleskopický obušek a nůž. Následně muže předali kriminalistům z oddělení vražd, kteří případ řeší,“ uvedli policisté na sociální síti X. 

Ukázalo se, že muž není žádný nováček - v rejstříku má hned 20 záznamů. „Kriminalisté z oddělení vražd zahájili s šestatřicetiletým recidivistou trestní stíhání pro trestný čin vydírání a krádež, kdy mu v případě odsouzení hrozí až 12 let vězení. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby,“ uvedl mluvčí.

Fotogalerie
14 fotografií