Celý případ, který teď řeší pražští kriminalisté, začal koncem srpna na Kozinově náměstí v Praze 10. Ten den někdo vykradl auto, které měl jeho majitel zaparkované před svým domem. „Z vozidla odcizil doklady totožnosti, technický průkaz od vozidla, golfové boty a další drobnosti,“ popsala mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Anketa

Žili byste raději v Praze, nebo Brně?

Praha
Brno

Když to 42letý majitel vozu zjistil, zavolal na linku 158 a vše nahlásil. Právě v tu dobu však neznámý muž vešel do banky a na jeho doklady si založil v bance několik účtů. „Prostřednictvím internetového bankovnictví na jednom ze založených účtů posléze dosud neznámý pachatel zažádal o půjčku ve výši osmi set padesáti tisíc korun,“ uvedla mluvčí. V bance ho zachytila kamera. 

Jde o muže ve věku zhruba 35 až 45 let, je vysoký asi 180 cm a je střední statné postavy. V době žádosti o půjčku měl oholenou hlavu. Na sobě měl barevnou mikinu červeno-černo-modré barvy, tmavé triko s nápisem, krátké kalhoty oranžové barvy s potiskem, bílé ponožky s tmavým vzorem, sportovní boty černé barvy s fialovými tkaničkami.

Muž je podezřelý z poškození cizích práv, z úvěrového podvodu. „V případě odsouzení muži zachyceném na kamerovém záznamu hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ dodala Kropáčová. Pokud muže poznáváte, volejte na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muž zažádal a půjčku na cizí doklady. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie