19. října si hlídka městských policistů povšimla vozu, který byl označen jako taxi služba. Jenže ouha! „Strážníci zahájili kontrolu poté, co z databáze zjistili, že auto není zapsané v evidenci vozidel taxislužby,“ vysvětluje mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

Muž sedící za volantem nicméně zareagoval na to, že policejní vůz začal tzv. „blikat a houkat“ dosti nestandardně. „Neušlo jejich pozornosti, že na předních sedadlech probíhá výměna míst,“ uvádí o zákroku strážníků jejich mluvčí. A vskutku.

Řidičský průkaz

„U 32letého muže, který si přesedl na místo spolujezdce, strážníci zjistili, že do konce roku 2024 má zakázáno řídit. I přes viditelnou výměnu míst muž stále tvrdil, že vozidlo neřídil,“ uvádí Seifertová. Co ovšem vysvětlit nedokázal nekázal? Třeba proč používá svítilnu taxi. Nebo proč má „napodobeninu evidenční známky.“

A ani se neosvědčil dokladem k oprávnění taxi služeb. Ba co hůř – ani muž, kterému předal řízení, ani neměl oprávnění k tomu, sednout za volant vozidla. Povedená dvojička tak zakrátko bude moci přepravovat leda plyšové medvídky na trakařích.

Video
Video se připravuje ...

Pražští strážníci zadrželi muže, kteří se vydávali za falešné taxikáře. (19. říjen 2023) Městská policie hl. m. Prahy

Fotogalerie
4 fotografie