Nezodpovědnými řidiči se to v ulicích Prahy jen hemží. Během minulého víkendu řešili strážníci sedm případů. Nejčastějšími přestupky bylo kličkování, jízda bez rozsvícených světel, nesmyslné přejíždění z pruhu do pruhu i porušování dopravního značení. 

Video
Video se připravuje ...

Městská policie v uplynulých dnech řešila několik nezodpovědných řidičů městská policie Praha

Kličkující škodovky si autohlídka všimla v úterý kolem půlnoci v Opatovské ulici v Praze 11. Za volantem se nacházel dvaatřicetiletý řidič se zákazem řízení, který navíc nadýchal přes 2,5 promile. Dalšího řidiče kontrolovali strážníci v sobotu ve Lhotecké ulici v Praze 12. Osmačtyřicetiletý cizinec nerespektoval zákaz vjezdu a vjel do jednosměrky. „Potřeboval jsem dofouknout pneumatiku,“ hájil se. I tento řidič měl vystaven platný zákaz řízení.

Oznámení o opilém řidiči přijala městská policie v pátek v pět ráno. Řidič Dacie vyjel z Prahy 8 a měl namířeno do ulice v Cementárně na Praze 5. K požití alkoholu se sám přiznal. Šedesátiletý muž nadýchal přes 1,5 promile.

Řidiči pod vlivem

Někteří řidiči evidentně nemají problém po požití alkoholu sednout za volant. To dokazuje i statistika městské policie. „Za uplynulý rok provedli strážníci u řidičů v Praze 2 500 testů na alkohol a drogy, z nich 180 bylo pozitivních. Za první dva měsíce letošního roku se testům na alkohol a drogy podrobilo 450 řidičů, z nich 36 bylo pozitivních,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Fotogalerie
5 fotografií