„V pátek 29. září, kolem půl desáté večer, přijal operační důstojník na lince 158 oznámení od vlakového dispečera, dle kterého dva muži ohrožovali střelnou zbraní spolucestující v jedoucí soupravě metra ze stanice Pankrác,„ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté z oddělení Metro zjistili, o kterou soupravu se jedná, a na muže si počíhali ve stanici Muzeum. „Tam oba vystoupili a i na nástupišti jeden z mužů kolem sebe stále mával pistolí a několikrát vystřelil do vzduchu a do prostoru před výtahy. Hlídka policistů oba muže za použití donucovacího prostředku namířené střelné zbraně okamžitě zpacifikovala a následně jednoho z nich zadržela,“ uvedl mluvčí.

 

Video
Video se připravuje ...

"Pardon," řekl policistům muž, který s pistolí v ruce ohrožoval cestující v metru. Policie České Republiky

Zbraň, kterou jeden ze zadržených mužů v metru opakovaně tasil, byla naštěstí jen airsoftová atrapa, podle policie se však jednalo o velmi věrnou kopii: „Policisté při prohlídce u zadrženého nalezli krátkou střelnou zbraň, kterou stihl před policisty ukrýt do příručního zavazadla. Jednalo se o airsoftovou věrnou kopii pistole Glock, která se prakticky na první pohled nedala rozeznat od ostré zbraně.“

Celý zásah je vidět na záznamu – muž se svým kumpánem před policisty utíkají, ti je dostihnou na okraji nástupiště a namířenou střelnou zbraní je donutí lehnout si na břicho. „Je to jen vzduchovka,“ snaží se vysvětlit střelec. „Pardon,“ dodá pak.

Pětadvacetiletého muže odvezli policisté na služebnu.Podezřelý je ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. „V případě, že by se trestný čin neprokázal, bude řešen za přestupek na úseku zbraní a střeliva,“ dodává mluvčí.

Fotogalerie
6 fotografií